Csung Jüan Csikung - csikungtanito.hu
    
Az élet galériája
 
oldaltérkép betöltése


    
 Balkonvédő elemes madárriasztó - termékismertető
     

Állítható frekvenciájú, vízálló madárriasztó, beépített mozgásérzékelővel.
Kettős működésű: elemmel és/vagy hálózatról is működtethető.
 
1. A készülék beállítása
Finoman pattintsa le a hátsó fedelet. Kapcsolja a működtető kapcsolót (jobbra felül) OFF állásba. A legjobb eredmény eléréséhez időközönként fordítsa el a frekvencia-szabályozót (balra felül). (nincs jobb, vagy kevésbé jó beállítás, a változatosság biztosítja a sikert.)
Ha a működtető kapcsolót az „MS AC or Battery” (hálózat vagy elem) beállításra kapcsolja, akkor a készülék mindig egy rövid ideig működik, amikor a mozgásérzékelő bekapcsolja.
Fordítsa el a „Sensitivity” (Érzékenység) gombot a mozgásérzékelő érzékenységének beállításához.
 
Elemek esetén:
helyezzen be 4 db „C” elemet az ábrának megfelelően. Helyezze vissza a hátsó fedelet.
 
AC adapter esetén:
ha a működtető kapcsolót „CONT.AC ONLY” (folyamatos hálózat) beállításra kapcsolja, a készülék folyamatosan fog működni (csak adapter használatakor lehetséges!). Az adapter egyik végét dugja a működtető kapcsoló alatti helyre, a másik végét egy standard konnektorba. (Ha kültérben használja, védeni kell a konnektoros részt az időjárástól.) A vezetéket vezesse át a készülék alján található résen és helyezze vissza a hátsó fedelet.

Védhető terület: max. 85 m2 (egy nagyjából ovális terület esetén)
A hangszóró a hangot vízszintesen sugározza egy irányban. Alacsonyabb frekvencia esetén (óramutató járása szerint) a legnagyobb a lefedettség. Sűrű lombozat és/vagy nagyobb terület esetén több készülékre van szükség.
 
 
2. Felszerelés
A készülék hátoldalán lévő kulcslyuk alakú rés segítségével bármilyen épületre, falra vagy faoszlopra felszerelhető egy csavarral vagy egy szöggel. Irányítsa a hangszórót arra a területre, amit védeni akar. Ha kültérben használja, akkor az optimális működés érdekében a föld felett legalább 90 cm-re helyezze el a készüléket.
 
 
3. Műszaki adatok:

Táp: 4 x 1,5V „C” elem vagy AC adapter
Ha adaptert használnak, akkor egy esetleges áramkimaradásnál a készülék automatikusan átvált elemes működtetésre (ha vannak benne elemek)
 
  Ultrahang frekvenciája: 15-25 kHz (állítható)
 
  Hatóterület: 85 m2
 
  Kimeneti hangnyomás: 90 dB (1 méter)
 

4. Hibaelhárítás (ha a készülék nem megfelelően működik)

A Ellenőrizze, hogy a készülék kapcsolója nincs OFF állásban (azaz sem a „CONT AC Only”, sem az „MS AC or Battery” állásban nincs). Ha elemeket használ, ellenőrizze, hogy jók-e. Ha a folyamatos hálózati beállítást használja, ellenőrizze, hogy a konnektor jó-e. Ha a hálózati vagy elemes beállítást használja, csak várja meg, hogy mozgásra bekapcsoljon.
 
B Olvassa el lentebb a Madárkezelési programot. Távolítsa el a madarakat vonzó dolgokat.
 
C Ellenőrizze a beállításokat és győződjön meg arról, hogy a megfelelő tartományt választotta.
 
D Ha a megadott helyzetbe fordítva a gombot csikorgó vagy recsegő hangot hall, lassan fordítsa el a tekerőgombot, amíg a hang megszűnik.
 

 
5. Megelőzések
Bár a Balkonvédő max. frekvenciája, 25kHz, ami az emberi hallástartomány felett van (ez átlagban kb. max.16 kHz), az intenzitása elég nagy ahhoz, hogy halláskárosodást okozhasson, ha a fület huzamosan hosszú időn át közvetlenül éri 3 méteres távolságon belül. Ezeket a készülékeket nem célszerű olyan helyre elhelyezni, ahol valaki hosszabb időn át tartózkodik. Normál esetben a készüléket kültérben helyezik el a háztól vagy az épülettől kifelé irányítva és ilyenkor az elhelyezés nem jelent problémát.
Azt javasoljuk, hogy ha a készülék hatótávolságán belül ül vagy dolgozik, kapcsolja ki, mivel az emberi jelenlét amúgy is riasztja a madarakat.
Mint minden elektromos készüléket, ne helyezze ezt a készüléket se vízbe, se víz közelébe, illetve ne szerelje olyan helyen, ahol vízben áll, vagy vízzel van körülvéve.
Soha ne irányítsa a készüléket a szomszédos területekre, vagy közterületekre, illetve kertecben lévő vagy megkötött állatokra.
Csak saját tulajdonú területen használja. Néhány jó hallású ember képes meghallani a készülék hangját az alacsonyabb frekvencián való működtetés esetén. Ha ez történne, válasszon magasabb frekvenciát.
 
 
6. Hasznos információk

Miért is riasszuk a madarakat?
 
  Az ürülékük csúnya, egészségtelen és akár halálos is lehet.
 
  Az ürülékük pénzbe és időbe kerül. Az „eltakarítás” jelenti a pénzt és az időt.
 
  A madarak rongálhatják és elcsúfíthatják az épületeket.
 

Madárkezelési program

A Figyelje meg a madarakat, azok belépő és kilépő útvonalát, fészkelési és táplálkozási szokásait.
 
B Vizsgálja át a saját területét. Találja ki, mi az, ami vonzó lehet az Ön területén az állatoknak, és hogy ugyanazok a feltételek gyakoriak-e a szomszédos területeken is.
 
C Távolítsa el a vonzó tényezőt. Tisztítsa meg a területet a madarak minden megnyilvánulásától és a szagoktól is. Mivel a madarak és ürülékük számos betegséget okozhatnak, legyen különösen óvatos az eltávolításukkor. Ne lélegezze be, és ne kerüljön közvetlen kapcsolatba velük. Ha kérdése van, hogy hogyan lehet ezt biztonságosan megtenni, kérdezzen meg egy szakértőt. Távolítsa el az ételmaradványokat, az anyagokat és minden egyéb vonzó dolgot.
 
D Tartsa tisztán a környezetét. A maximális hatékonysághoz rendszeresen ismételje meg az előző pontban leírtakat, helyezze át máshová a készüléket, változtassa meg a kimenőjelet vagy kapcsolja ki egy rövid időre.
 
E Időben kezdje el használni. A Balkonvédőt legjobb még a „madárszezon” kezdete előtt beüzemelni, mivel könnyebb őket távol tartani, mint elzavarni egy olyan helyről, ahová már letelepedtek.
 
F Használja kombináltan a termékeket. Két vagy többféle készülék (Balkonvédő plusz egy vizuális riasztó, mint pl. a Madárriasztó szalag vagy a Terror Eyes) kombinált hatást eredményez – azaz a több termék együtt nagyobb hatásfokot érhet el, mint a Balkonvédő önmagában.
 
G Figyelje meg hová mennek a madarak, amikor elhagyják az adott területet és esetleg vásároljon további készülékeket a többi területnek a védelmére is.

 
Garancia:
A készülékre a vásárlástól számított 1 évig garanciát vállalunk. Minőségi kifogás esetén a készüléket kicseréljük, a garancia pedig elölről kezdődik.

Nem vonatkozik a garancia: erőszakos behatás, törés, helytelen felszerelésből adódó sérülés, gondatlanság, rongálás, változtatás vagy nem rendeltetésszerű használat esetén.

A hibás terméket vissza kell küldeni a forgalmazó telephelyének címére (Harp’s Kft., 5000 Szolnok, József Attila út 38. I/8.) a garanciajeggyel és a számlamásolattal. A visszaküldés tényéről és okáról előzetesen értesíteni kell a forgalmazót. Ha valamelyik feltétel hiányzik, a szavatossági jog nem érvényesíthető! A visszaküldés költségét a vevő, a cseretermék elküldésének költségét a forgalmazó viseli.

A vásárló a termék vásárlásától számított 8 munkanapon belül jogosult – írásban tett nyilatkozattal – elállni a szerződéstől. Ez esetben a vételár visszatérítésére akkor tarthat igényt, ha a terméket és a számla eredeti példányát – saját költségén – a HARP’S Kft. telephelyének címére bontatlanul, eredeti csomagolásban, tisztán, sérülésmentesen, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban visszaküldi.
 

Forgalmazó:
HARP’S Kft.
5000 Szolnok Baross G. út 20. II.em. 207/a.

CE RoHS logo 

    
    
< vissza az előző oldalra
 

<< vissza a nyitóoldalra
    
    
    


 

 Árukategóriák
Madárriasztók  Madárriasztók
Elektronikus madárriasztó - Broadband Pro
Műbagoly
Stroboszkóp lámpa
 
Balkonvédő elemes madárriasztó 
Elektromos madárriasztó - BirdXPeller Pro 
Rágcsálóriasztók  Rágcsálóriasztók
Egérriasztó és patkányriasztó - Pest-X
Rovarriasztók  Rovarriasztók
Hangyariasztó - Pest-X
    
  
   
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!