Csung Jüan Csikung - csikungtanito.hu
    
Az élet galériája
 
oldaltérkép betöltése


    
 Elektronikus madárriasztó rendszer - Broadband Pro termékismertetője
    

Először meg kell vizsgálni a madarak fészkelési, táplálékszerzési, letelepedési szokásait, az átrepülési helyeket. Ezek alapján lehet a megfelelő helyre elhelyezni a Broadband Pro elektronikus madárriasztó rendszert, a hangszórók irányát meghatározni, megtalálni a megfelelő beállítási módot.

Meg kell tisztítani a területet a madarak nyomaitól: fészkek, madárfiókák, ürülékek, madár tetemek, a szagoktól (A felnőtt madarak gyakran visszatérnek kicsinyeikhez, hogy megvé
djék őket vagy hogy segítsenek nekik elhagyni a területet.) Távolítsa el az ételmaradékokat, szemetet, fészkek maradványait és azokat a dolgokat, amelyek vonzóak lehetnek a madarak (galamb, veréb, seregély, fecske stb.) számára.. Tiszta és változékony környezetet kell teremteni. Időnként tisztítsa meg a területet a fészkektől, ürülékektől, tegye át más helyre a készüléket, változtassa meg a hangkibocsátást vagy egy rövid időre kapcsolja ki a készüléket.

Még a "madárszezon" kezdete előtt
ki kell helyezni a galambr
iasztó, verébriasztó, fecskeriasztó, seregélyriasztó stb készülékeket, mivel akkor még sokkal könnyebb őket elűzni, mint amikor már megtelepedtek egy helyen. Célszerű kombinálva használni a madárriasztó eszközöket. Két vagy több különböző típusú eszközt is használjon (ezt a készüléket és néhány vizuális eszközt), mivel így sokkal nagyobb lesz a hatékonyság, mintha csak egyedül használná őket.

Működési elv:
Az elektronikus madárriasztó rendszer hallható és ultrahangot bocsát ki mind a négy hangszóróból. A hallható hang hangereje szabályozható. Az ultrahang kibocsátás mindig aktív (este és nappal is) - beállítástól függetlenül - csak addig nem működik, amíg normál hangot bocsát ki.

Műszaki adatok:

Frekvencia: 3-5 kHz / 15-25 kHz (hallható és ultrahangos hangtartományban)
 
Védett terület: 1000 m2 (a domborzati viszonyoktól függően)
 
Központi egység mérete: 23 x 23 x 13 cm
 
Hangszórók mérete egyenként: 10 x 10 x 15 cm (4 db)
 
Fogyasztás: 8 ohm, 30W
 
Súly: 7 kg
 

A Broadband Pro készülék egy központi egységből, egy 220V-os adapterből és négy darab hangszóróból áll.
(A hangszórók vezetékkel csatlakoznak a központi egységhez, a vezetékek hossza egyenként kb. 20 m.)  Nyissa fel a központi
egység fedelét úgy, hogy a készülék oldalán található két zöld nyelvet óvatosan kifelé tolja. Üzembe helyezés előtt a négy hangszóró és az adapter vezetékét csatlakoztassa a megfelelő helyekre úgy, hogy a központi egység alsó részén található lemezt emelje ki, a gumi gyűrűt vegye ki, és hangszóró valamint az adapter vezetékeit ezen a lyukon vezesse át. Tegye vissza az előbb kivett lemezt.

FONTOS! Mielőtt áram alá helyezné a készüléket, győződjön meg róla, hogy az áramforrás kapcsolója (SOUND FREQUENCY) OFF állásba, illetve a hallható hang kapcsolója a minimum állásban, azaz LOW üzemmódba van állítva.

Telepítés:

A mellékelt eszközök segítségével rögzítse a készülék központi egységét a falra, vagy bármilyen függőleges felületre.
 
Csatlakoztassa az áramforráshoz az adaptert. Az adapter másik végének már a készülék központi egységén található POWER JACK feliratú csatlakozójában kell lennie (lásd a fentiekben leírt okok miatt).
 
Hangszórók elhelyezése: kihelyezheti a hangszórókat valamilyen táblára, vagy palánkra, mindkét oldalára, vagy csak az egyik oldalára. Két hangszórót magasabbra, kettőt alacsonyabbra helyezzen el. Fordíthatja azokat a központi egységtől kifelé, vagy keresztezhetik is egymást. Ilyen módon a madarakat állandó hanghatások érik. Ha nem teljesen biztos benne, hogy hogyan szeretné a hangszórókat elhelyezni, akkor javasoljuk, hogy ideiglenesen egy dróttal rögzítse, és ha már eldöntötte, hogy melyik lesz a legmegfelelőbb hely, akkor véglegesen is rögzítheti. Ha a kihelyezés toronyra, üvegtetőre, tetőre történik, kövesse a fenti utasításokat: tegyen néhányat magasabbra, néhányat alacsonyabbra és ellenkező irányba nézzenek a hangszórók.
 
Állítsa be a készüléket a riasztandó madarak szerint. (Lásd a Programozás címszónál kifejtett részeknél leírtakat!)
 
Bizonyosodjon meg róla, hogy a hangerő LOW állásban van. (ehhez az óra járásával ellentétes irányba kell tekernie a kapcsolót)
 
Állítsa a SOUND FREQUENCY kapcsolót HIGH állásba. A készülék azonnal üzemelni kezd.
A hangerőt állítsa a kívánt pozícióba.
 
Zárja le a központi egység tetejét.
 


Programozás:

A Broadband Pro madárriasztó rendszer programozásához szüksége lesz egy kicsi csavarhúzóra, fogpiszkálóra vagy egyéb kicsi, merev tárgyra, amivel a kapcsolókat állítani tudja. A beállításhoz szükséges kapcsolókat a központi egység bal felső sarkában találja meg. A kapcsoló be van kapcsolva (vagyis ON állásba van) ha a kapcsolót jobbra elmozdítja, és ki van kapcsolva (vagyis OFF állásban van) ha balra mozdítja el.

A kibocsátandó hang beállítása:
A kibocsátandó hang beállításához az első nyolc kapcsolót kell használni a kapcsolótáblán. Mindegyik hanghoz tartozik egy szám, ami a kapcsolótábla jobb oldalán található:

vészjelző madárhang (seregély/galamb I.)
 
vészjelző madárhang (sirály/galamb II.)
 
ragadozó madárhang (vándorsólyom)
 
ragadozó madárhang (héja)
 
ragadozó madárhang (héja II.)
 
riasztó madárhang I.
 
riasztó madárhang II.
 
riasztó madárhang III.
 

Javasoljuk, hogy időnként változtassa meg a beállítást a nagyobb hatékonyság érdekében.
 

Beállítások:
Itt be tudja állítani azt, hogy milyen időközönként adjon ki pl. vészjelző hangot, (csak nappal, csak éjszaka, vagy 24 órában) véletlenszerűen vagy normál üzemmódban működjön.

Kapcsoló száma

  Funkció

1   Késleltetés
2   Késleltetés
3   Működési periódus beállításai
4   Véletlenszerű lejátszások be és ki kapcsolása

Késleltetés beállítására két gomb szolgál, az 1. és 2. számmal jelzett kapcsolók. Ha a készüléket ezekkel a kapcsolókkal üzemelteti, beállíthatja, hogy a riasztó a madárhangokat milyen időközönként bocsássa ki, hány másodperccel, vagy perccel később. A rövid (SHORT) üzemmódot a teszteléshez javasoljuk használni, hosszabb távon ebben az üzemmódban nem garantáljuk a sikert. Az, hogy a madárriasztó készülék milyen időközönként bocsátja ki a hangot, alapvetően a Késleltetési (DELAY) és Véletlenszerű (RANDOM) kapcsolók beállításától függ. Ha a készülék RANDOM (véletlenszerű) beállításban működik, akkor a minimum és maximum időintervallumon belül fog működni, ha nem véletlenszerű üzemmódban van, akkor a minimumként megjelölt időnként fog működni.

1-es kapcsoló állása 2-es kapcsoló állása Késleltetési idő
ON OFF Rövid
OFF ON Közepes
ON ON Hosszú
OFF OFF Extra hosszú
 
Beállítási mód Minimum idő Maximum idő
Rövid 17 másodperc 50 másodperc
Közepes 1 perc 4 perc 15 másodperc
Hosszú 5 perc 10 perc
Extra hosszú 10 perc 30 perc

Működési időszak beállítása:
Két "időkapcsoló" található a készüléken, 3-as és 4-es kapcsolók. Ha éjszakai üzemmódba állítják, akkor a madárriasztó rendszer csak éjszaka fog működni. Fotocella segítségével érzékeli a napfényt. Ha 24 órás üzemmódba állítja, akkor folyamatosan fog működni, éjszaka és nappal is.

3-as kapcsoló állása 4-es kapcsoló állása Működési időszak
ON OFF Csak nappal
OFF ON Csak éjszaka
OFF OFF 24 óra

Véletlenszerű lejátszás:
A "RANDOM" kapcsoló segítségével beállíthatja, hogy a készülék a beállított madárhangokat véletlenszerűen játssza le vagy sem. Ez az üzemmód azért fontos, mert ha a készülék véletlenszerűen játssza le a hangokat, akkor a madarak (galamb, fecske, veréb, seregély, stb.) nem tudnak hozzá alkalmazkodni. Ezen üzemmód beállításhoz az 5-ös számú kapcsolót kell használnia.

5-ös kapcsoló állása Működési mód
ON Véletlenszerű
OFF Nem véletlenszerű

Ultrahang beállítása:
A készülék folyamatosan bocsát ki ultrahangot, függetlenül a beállítási módoktól. HIGH, MED, LOW állásokban lehet az ultrahang frekvenciáját beállítani. Javasoljuk, hogy kezdje a LOW állásba, majd később gyakran változtatva állítsa át a többi állásba is.

Hangerő beállítása:
A központi egységen található kapcsoló (AUDIO VOLUME) segítségével beállíthatja a hallható hangok hangerejét. Ha a LOW felirat irányába fordítja el a kapcsolót akkor csökkenni fog, ha a HIGH felirat irányába akkor pedig nőni fog a hangerő.

Garancia: A készülékre a vásárlástól számított 1 évig garanciát vállalunk. Minőségi kifogás esetén a készüléket kicseréljük, a garancia pedig elölről kezdődik.

Nem vonatkozik a garancia: erőszakos behatás, törés, helytelen felszerelésből adódó sérülés, gondatlanság, rongálás, változtatás vagy nem rendeltetésszerű használat esetén.

A hibás terméket vissza kell küldeni a forgalmazó telephelyének címére (Harp’s Kft., 5000 Szolnok, József Attila út 38. I/8.) a garanciajeggyel és a számlamásolattal. A visszaküldés tényéről és okáról előzetesen értesíteni kell a forgalmazót. Ha valamelyik feltétel hiányzik, a szavatossági jog nem érvényesíthető! A visszaküldés költségét a vevő, a cseretermék elküldésének költségét a forgalmazó viseli.

 
Forgalmazó:
HARP’S Kft.
5000 Szolnok Baross G. út 20. II.em. 207/a.

CE, RoHS logo

    
    
< vissza az előző oldalra
 

<< vissza a nyitóoldalra
    
    
    


 

 Árukategóriák
Madárriasztók  Madárriasztók
Elektronikus madárriasztó - Broadband Pro
Műbagoly
Stroboszkóp lámpa
 
Balkonvédő elemes madárriasztó 
Elektromos madárriasztó - BirdXPeller Pro 
Rágcsálóriasztók  Rágcsálóriasztók
Egérriasztó és patkányriasztó - Pest-X
Rovarriasztók  Rovarriasztók
Hangyariasztó - Pest-X
    
  
   
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!