Csung Jüan Csikung - csikungtanito.hu
    
Az élet galériája
 
oldaltérkép betöltése


    
 Madárriasztó stroboszkóp lámpa - termékismertető
     
  

A madárürülék visszatetsző, nem kifejezetten rokonszenves jelenség, ráadásul csúszóssá, ezáltal veszélyessé varázsolja lábunk alatt a talajt.
 

A madarak (galamb, veréb stb.) és az ürülékük egészségügyi szempontból nem megfelelő környezetet alakítanak ki, és több, mint 60 féle fertőző betegséget terjeszthetnek.
 

A madárürülék takarítása, tisztítása pénzbe kerül, azon kívül rengeteg időt felemészt.
 

A madarak ürülékükkel rongálják a vagyontárgyakat, építményeket és rontják az értékesíthetőséget.
 

A madarak riasztását nem lehet mindig ugyanolyan módszerrel elérni. A sikeresség függ az időzítéstől, a szervezettségtől és a változatosságtól. Kérjük, tekintse át az alább felsoroltakat, amelyek még hatékonyabbá tehetik a madárriasztó készülék működését:

Derítse ki a madarak típusát, számát, tudja meg, hogy az adott helyen mióta tartózkodnak, repülési időpontokat, időintervallumokat, bejárataik, kijárataik helyzetét, kedvenc tartózkodási helyüket, táplálkozási és letelepedési helyüket.
 

Figyelje meg, hogy a madarak (galamb, fecske, veréb) mit találnak vonzónak azon a területen, ahonnan el szeretné őket riasztani. (táplálék, menedék, holt területek, ahol megbújhatnak, stb.) azon kívül vizsgálja meg a szomszédos területek hasonló adottságait is.
 

Szüntesse meg az okokat: üzembe helyezés előtt tisztítsa meg a területet a fészkektől, a fiókáktól, a madárürüléktől és a visszamaradt szagoktól. Távolítsa el az ételdarabkákat, a szemetet, fészekdarabokat, és minden egyéb olyan dolgot, ami továbbra is vonzhatja a madarakat (használjon védőmaszkot és védőkesztyűt, ha szükséges!).
 

Tartsa tisztán és változtassa meg környezetét! Időnként tisztítsa meg a környéket a fészkektől, törmelékektől és az ürüléktől.
 

Azelőtt helyezze üzembe a madárriasztó stroboszkóp lámpát, mielőtt megindul a tavaszi madárinvázió: könnyebb távol tartani a madarakat, mint akkor megpróbálni elűzni őket, amikor már elfoglalták az élőhelyüket.
 

Használja a terméket más madárriasztó készülékekkel együtt! Két vagy több különböző elven működő madárriasztó együttes használata (pl. a stroboszkóp lámpa + fizikai védelem + hanggal működő riasztó) sokkal hatékonyabb védelmet biztosít, mint a stroboszkóp lámpa egymagában.
 

Alkalmazza mindazokon a helyeken, ahova a madarak áttelepedhetnek!
 

Szoktassa hozzá magát egy törvényes és a közvélemény által elfogadott környezethez!
 Üzembe helyezés:

1. A komplikációk elkerülése végett ajánlatos a madárriasztó stroboszkóp lámpát úgy felszerelni, hogy a gerendák, rögzítő anyagok ne jelenthessenek menedéket a galamb, fecske vagy veréb számára a villódzó fény elől. Más szóval: ne hozza közvetlenül egyenes síkba a stroboszkóp lámpát más építési elemmel; úgy helyezze ki a készüléket, ahogyan a színházban vannak elhelyezve a székek a minél tökéletesebb kilátás érdekében.
 

2. Függőleges elhelyezés: a madarak hajlamosak megaludni egy közös szinten egy bekerített területen. Ezért úgy határozza meg a készülék helyét, hogy függőleges síkban helyezkedjen el a megült madarakhoz a legközelebb. Helyezze el úgy a készüléket, hogy valamivel feljebb legyen, mint a madarak lehetséges megjelenési helye. Ez a közeljövőben csökkenti a lehetőségét annak, hogy a madarak (galamb, fecske, veréb) el tudjanak bújni a stroboszkóp lámpa fénye elől.
 

3. Védett terület: A stroboszkóp lámpa által védett terület körkörös és a kiterjedési hatékonysága fordítottan arányos a környezetben lévő fénnyel. Kedvező feltételek mellett (sötét vagy nagyon homályosan megvilágított épület) a stroboszkóp lámpa kb. 1100 m 2-es terület védelmét biztosítja. Ez a védelem körkörös és mintegy 16 ,5 m sugarú kör védelmét jelenti. Ez a kiterjedés arányosan csökken, ahogy egyre nő a környezetben a fényerősség.
 

4. Megközelíthetőség: a saját érdekében úgy helyezze el lámpát, hogy az esetleges hozzáférhetőség adott legyen.
 

5. Felszerelés: Kövesse a mellékelt utasításokat!
 

6. Működés: használja a stroboszkóp lámpát akkor, amikor a fényviszonyok és a mozgás aktivitása a legalacsonyabb, és a madarak kezdenek elülni az erre a célra leginkább alkalmas területen. Ne használja a készüléket folyamatosan, nehogy a madarak hozzászokjanak.
 

7. Csatlakoztassa a készüléket váltakozó áramú áramkörhöz. (FIGYELEM: a készülék feszültség-mentesítéséről kisütéssel gondoskodni kell! Kisütés után min. 1 percet várjon.) Felszereléskor az elektromos vezetékre be kell iktatni egy kapcsolót, hogy a készülék szerelése áram alatt még véletlenül se történhessen meg !!
 

8. Kezelés: a készülékre lerakódott por és szennyeződés csökkentik a hatékonyságot. Szükség esetén tisztítsa a készüléket langyos, szappanos vízzel. Soha ne használjon oldószert vagy durva felületű törlőt, ami megkarcolhatja a lámpa külső felületét.
 


TARTOZÉKOK:

553512 Átlátszó lámpabúra 206015 Külső átlátszó búra
 

206017 Átlátszó színes beépített elem (piros) 206006 Foglalat
 

206019 Átlátszó színes beépített elem (kék) 206000 Külső burkolatot rögzítő gyűrű
 

206049 Átlátszó színes beépített elem (zöld)
 

Garancia: szállítástól számított egy évig garanciális a termék, ha az anyagban illetve a kivitelezésben nem következik be károsodás.Felszerelési tanácsok:

1.) Távolítsa el a rögzítő gyűrűt és a külső burkolatot.
 

2.) Válassza el a kör alakú talapzatot a foglalattól a tömítőgyűrűvel együtt.
 

3.) Helyezze a két kifúrt lyukon keresztül a foglalatot a kívánt helyre.
 

4.) Ha tömör falra szereli, használjon az anyagnak megfelelő tiplit.
 

5.) Ha üreges falra szereli, használja szükség szerint a csavarokat és a rögzítő szárnyakat.
 


Figyelem: ha nincs lehetősége az üreges fal másik oldalához hozzáférni, bizonyosodjon meg afelől , hogy a rögzítő szárnyak legalább 6 mm-re rá legyen csavarva a csavarra, így elkerülendő hogy a készülék leessen a falról.

Garancia: A készülékre a vásárlástól számított 1 évig garanciát vállalunk. Minőségi kifogás esetén a készüléket kicseréljük, a garancia pedig elölről kezdődik.

Nem vonatkozik a garancia: erőszakos behatás, törés, helytelen felszerelésből adódó sérülés, gondatlanság, rongálás, változtatás vagy nem rendeltetésszerű használat esetén.

A hibás terméket vissza kell küldeni a forgalmazó telephelyének címére (Harp’s Kft., 5000 Szolnok, József Attila út 38. I/8.) a garanciajeggyel és a számlamásolattal. A visszaküldés tényéről és okáról előzetesen értesíteni kell a forgalmazót. Ha valamelyik feltétel hiányzik, a szavatossági jog nem érvényesíthető! A visszaküldés költségét a vevő, a cseretermék elküldésének költségét a forgalmazó viseli.
 
Forgalmazó:
HARP’S Kft.
5000 Szolnok Baross G. út 20. II.em. 207/a.

CE, RoHS logo

    
    
< vissza az előző oldalra
 

<< vissza a nyitóoldalra
    
    
    


 

 Árukategóriák
Madárriasztók  Madárriasztók
Elektronikus madárriasztó - Broadband Pro
Műbagoly
Stroboszkóp lámpa
 
Balkonvédő elemes madárriasztó 
Elektromos madárriasztó - BirdXPeller Pro 
Rágcsálóriasztók  Rágcsálóriasztók
Egérriasztó és patkányriasztó - Pest-X
Rovarriasztók  Rovarriasztók
Hangyariasztó - Pest-X
    
  
   
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!