Csung Jüan Csikung - csikungtanito.hu
    
Az élet galériája
 
oldaltérkép betöltése


    
Amit vásárlás előtt még érdemes tudni…
    
  
Ha Önnek több információra van szüksége a vásárláshoz, hasznos lehet az alábbi összefoglalónk.
Több éves tapasztalatunk és a vásárlói visszajelzések alapján megpróbáltuk összegezni, hogy pontosan mire is kell odafigyelnie Önnek a vásárlás előtt:
 
 
milyen állat ellen?   1. Milyen állat ellen keres megoldást?
 
Bármennyire is szeretné mindenki, nincs olyan módszer, mely minden állat ellen hatásos. Nem lehet ugyanazzal a szerrel vagy készülékkel az egeret és a galambot is eltüntetni.
     
vegyszeres vagy vegyszermentes?    2. Vegyszeres vagy vegyszermentes megoldást keres?

A hagyományos mérgek, spray-k mellett léteznek vegyszer használata nélküli riasztókészülékek is. A vegyszeres megoldásokat (méreg, spray) sokan nem szeretik használni – főleg lakáson, házon belül –, mivel úgy érzik az egészségükre és a környezetükre is káros lehet. Ez ugyanúgy igaz idősek, kisgyerekes családok, háziállatot tartók vagy akár környezet-tudatosan élő családok esetében is.

A mérgek használata több szempontból is megfontolandó. Ha egy egeret vagy patkányt megmérgezünk, az elpusztulhat a házban vagy a környékén elbújva, az ezt követő bomlási folyamat pedig nem egészséges és egyáltalán nem kellemes látvány. Vagy a megmérgezett állat elvonul az emberektől távol és ott pusztul el. Ebben mi a rossz? Az, hogy ha egy ilyen mérgezett rágcsálót egy természetes ellensége a természetben elkap, akkor a méreg annak a madárnak, kisállatnak is kárt okoz. Mindez kihat a környezet természetes körforgására és komoly károkat okozhat. Ezért javasoljuk, hogy mindenképp olyan módszert válasszon, mely környezet-barát.

A vegyszermentes riasztók méreg nélkül is képesek megoldani rágcsáló-, rovar vagy egyéb „állatos” problémáit. 
      
 
 
MIlyen típusú vegyszermentes készüléket?    3. Milyen típusú vegyszermentes
     készüléket válasszon?


A különféle üzletekben – a kis gazdaboltoktól a nagy szupermarketekig – számos terméket kínálnak, mely megoldást jelenthet a problémára. Bár első látásra a különböző termékek külsejük alapján egyformának tűnhetnek, de a látszat sokszor csal. Érdemes utánajárni, hogy az adott termék hogyan, milyen elven működik, mennyi idő alatt fejti ki a hatását, mekkora területen hat, könnyű-e beüzemelni, mi szükséges a működtetéséhez. Leggyakrabban ultrahangos készülékekkel találkozhatunk a keresések során. Bár ezek a készülékek könnyű és hatékony megoldást ígérnek igen kedvező áron, érdemes néhány dolgot tudni a működésükről. Az ultrahangos technológia csak akkor hatásos, ha a készülék egy légtérben van a riasztandó állattal. Az ultrahang terjedését akadályozzák a hangvisszaverő felületek (pl. zárt ajtók, falak, lambéria stb.) és a hangelnyelő felületek (pl. függöny, szőnyeg, szigetelés stb.). Ha az állat hangárnyékos helyet talál, ahol el tud bújni (falba, lambéria, szigetelés, bútorok vagy egy tömör kerítés mögé), akkor az ultrahangos, vagy bármilyen más csak hanggal riasztó készülék már nem elég. Van olyan riasztó is (pl. Pest-X), mely kombinálja az ultrahangos riasztást az ún. elektromagnetikus technológiával. Ez utóbbi módszerrel az elektromos vezetékek segítségével a hangárnyékos helyeken is elérhetők a riasztandó állatok (pl. falba vagy szigetelés mögé elbújt egerek, vagy föld alatti járataikban a patkányok).  
      
 
  
Mennyibe kerül?    4. Mi mennyibe kerül?

A vásárlást megelőzően a fenti ismeretek birtokában mérlegelje, mennyit is akar költeni. Alapos átfontolás után mindig azt a terméket válassza, ami valóban képes lehet a probléma megoldására. Nincs annál bosszantóbb, mint egy rossz választás után ismét elölről kezdeni a keresést és újabb pénzt költeni. Ha vásárlás előtt átgondolja, hogy hány darab, mi ellen, milyen elven működő és mekkora területre elegendő készüléket keres, az egyszeri helyes döntéssel még spórolhat is, mivel a folyamatos próbálkozások miatti többszöri kiadások megszűnnek. 
 
  
  
Ha bizonytalan, nyugodtan keressen bennünket elérhetőségeinken,
tanácsainkkal segíteni tudunk Önnek döntésében.
  
  
   
    
< vissza az előző oldalra
 

<< vissza a nyitóoldalra
    
    
    


 

 Árukategóriák
Madárriasztók  Madárriasztók
Elektronikus madárriasztó - Broadband Pro
Műbagoly
Stroboszkóp lámpa
 
Balkonvédő elemes madárriasztó 
Elektromos madárriasztó - BirdXPeller Pro 
Rágcsálóriasztók  Rágcsálóriasztók
Egérriasztó és patkányriasztó - Pest-X
Rovarriasztók  Rovarriasztók
Hangyariasztó - Pest-X
    
  
   
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!